OVER REDCORD

WAAROM REDCORD ? WAT MAAKT REDCORD UNIEK ?

Uit onderzoek is gebleken dat fysische inaktiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren geneigd worden om te compenseren en hierdoor overbelast raken. Dit leidt vaak tot bewegingsdysfuncties en/of pijn. Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” genaamd, dat deze problematiek succesvol behandeld, gaat deze spieren terug activeren. Men maakt gebruik van suspensie training, d.m.v instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of verdwijnen van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.

Redcord

Het doel is om de interactie tussen hersenen, receptoren en spieren te optimaliseren. D.m.v training worden de motor units terug tot een normaal functioneren gebracht.Door het toedienen van gecontroleerde, verantwoorde vibraties op de touwen veroorzaakt men zo veel extra impulsen dat het sensorimotor systeem zodanig activeert dat de patiënt zich vaak in één behandeling in een ander (beter) bewegingspatroon bevindt.Door het opwekken van deze ‘slapende spieren’ bekomen we vaak spectaculaire resultaten !
Lees ook het artikel (Engels) van de grondlegger van de Neurac treatment (Gitle Kirkesola) – “NEURAC – a new treatment method for long-therm musculosketeletal pain” – PDF

Redcord is een evidence based concept , gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties. Diverse universiteiten en faculteiten verzekeren met nieuwe studies de verdere ontwikkeling van het concept.

Anders dan standaard krachttraining werkt Redcord core-stabiliy training 3- dimensioneel. Deze functionele en transfererende oefeningen naar elke sportdicipline, geven meer kracht, balans, coördinatie en core-stability dan elke conventionele methode. Diverse studies hebben reeds meermaals uitgewezen dat trainen met instabiele touwen blessures voorkomen en prestaties bevorderen. Voor vele topatleten in binnen- en buitenland is Redcord een onmisbaar deel van hun oefenprogramma.

Kan gebruikt worden in fitnesscentra zowel als groepstraining, als 1 to 1 personal training. Doordat de 3-dimensionele training heel makkelijk kan gedoseerd worden, kan het aangewend worden voor alle niveau’s, zowel voor topsporters, recreatieve sporters, rugpatiënten, etc… Diverse projecten worden heden met veel enthousiasme opgestart, specifieke PT Redcord opleiding wordt aangeboden !

Vele jaren van research, ontwikkeling en ervaring hebben geleid naar het Redcord Education and Certification Program. Als distributeur bieden we een waaier van opleidingen aan, gedoceerd door in Noorwegen gecertificeerde instructeurs. De belangrijkste cursus voor kinesitherapeuten is de 3-daagse cursus Neurac 1 , een zeer interessante en praktisch opgevatte opleiding waarna u reeds zelfstandig met Redcord kunt werken. Deze cursus kent veel bijval en eindigt telkens met zeer enthousiaste mensen.

Meet Our Team

David Bombeke
David BombekeRedcord instructeur / Verantwoordelijke Redcord educatie Belgie/Nederland
“….  David heeft Redcord in België geïntroduceerd met introductieworkshops en doceerde de eerste officiële cursussen Neurac 1 in België en Nederland .
Ook heeft het in zijn praktijk te Beveren  sinds de start van Redcord in België  in 2007  tot op heden een belangrijke plaats ingenomen , daarnaast heeft hij het ook in (top) sportmiddens binnengebracht met resultaat dat  het internationale en Belgisch wielerpeloton er gebruik van maakt en nu ook de Rode Duivels, enz…
Hij wordt regelmatig geconsulteerd door Redcord Noorwegen voor internationale congressen en lezingen.
Over de jaren heen heeft David ook vele Neurac 2 bijscholingen gegeven en diverse seminaries op locatie ,  thans leidt hij ons instructeursteam en bepaalt inhoudelijk de positie van Redcord  op de markt in België en Nederland.”….
Leen van Damme
Leen van DammeRedcord Intructeur Neurac 1 & 2
“ Leen werkt sinds 2007 dagelijks heel intensief met Redcord,  samen met David Bombeke.
Heeft zowel in praktijk alsook theoretisch veel expertise en brengt haar kennis feilloos over aan al onze cursisten  . Volgde regelmatig cursussen in Oslo en doceerde ondertussen   de meeste opleidingen voor Redcord in België en Nederland.
 
Thans geeft zij  Neurac 1 in België en Neurac 2 in België en Nederland.
Tom Peeters
Tom PeetersSales & Service
Samen met David Bombeke Redcord in België opgestart.
Tom is verantwoordelijk voor de dagelijkse werking , sales en service , organisatie van de opleidingen , logistiek  enz…
Aanspreekpunt voor Redcord in België en Nederland, onderhoudt zeer nauwe contacten met het hoofdzetel in Noorwegen.