Runwalk Herentals
Momenteel loopt RC hier met veel succes, ons hele beroepsleven is steeds met RC doorspekt..
Wat wij mogen ondervinden is dat wij reeds vele mensen hebben kunnen helpen van hun blessures en vele kunnen hun loopvreugde terugvinden.En dit op recreatief als topsportniveau.
We mogen dus zeggen dat door het optrainen van WL wij vele blessures kunnen wegwerken (mensen die soms al 20x kiné ect. gehad hebben en niets hun kon verder helpen).
Ook hebben wij vele settings uitgetest bij onszelf en andere meer gevorderde lopers wat betreft loopefficiëntie,wij ondervinden hier dat de timing, de volgorde, de intensiteit van de setting kan inspelen op de stijlverbetering;bijv. een loper met een te grote pas, een te hoge knie-inzet, een te hoge achterpendel, een disbalans in zijn krachtontwikkeling, te lang aan de grond blijven plakken bij het neerkomen van de voet, een lordose, een romprotatie, bekkeninstabiliteit…. We hebben daarom ook zelf heel veel getest en getraind in RC in combinatie met onze looptrainingen…. We moeten zeggen soms zaten we met de handen in de haren :-\\ en dan weer vlogen we vooruit als een trein , we moesten alleen maar sturen 😀 ……..In grote lijnen weten we ondertussen welke setting goed is voor welke stijlverbetering.

Wij maken de mensen eerst bewust van hun houding (CST) we sturen bij in RC. dan gaan we functioneel trainen… hier gebruiken we ook vele settings in stand maar hechten enorm veel belang aan het wegwerken van lordose en instabiliteit Bkk (werken tot de spier opgetraind is voor we verder functioneel trainen).Ook merken we op dat mensen plots na jaren eindelijk wat meer lichaamsbesef krijgen en kunnen vertellen hoe ze hun lichaam aanvoelen.
Hiervoor is bij sommige mensen wel wat werk aan de winkel om de juiste houding te kunnen aannemen tijdens een setting en het besef te krijgen tussen spanning en ontspannen van de spieren.

Een heel belangrijk aspect voor ons is dat wij de mensen niet eerst naar kiné hoeven te sturen voor manuele therapie, ze kunnen zichzelf los maken door te oefenen in RC. Dit kunnen we perfect aantonen met de videobeelden, we zijn er zelf soms verbaasd van dat het soms erg vlug effect kan geven, de mensen kunnen zelf ook kijken hoe hun loopstijl verbeterd is en voelen ook dat het lopen vlotter en efficienter wordt. Ik heb hier een voorbeeldje van een jonge man die triathlon beoefend, door het slechte scoren in zijn loopnummer zag hij het niet meer zitten om verder te gaan met triathlon.
Hier het citaat van zijn mailtje (heb hem ook gevraagd of ik dit mocht gebruiken) en in bijlage zijn polarmeting.
Bijkomend wil ik nog zeggen dat dit een resultaat is van 3 weken looptraining, deze vooruitgang zou hij met een trainingsschema nooit kunnen behalen:

Hallo Erik, Krista,

In bijlage vinden jullie zoals beloofd de grafieken van de progressie die ik maakte dankzij jullie Redcord training. Ik kan niet genoeg zeggen hoe goed het voelt om deze onverwachte en sterke vooruitgang te mogen meemaken.