Fysiotherapeut Bree
Ik ben 56 jaar en ben nu ongeveer een jaar aan het werken met het Redcord concept. Vooreerst wil ik je proficiat wensen met de trainingscursus die zeer verhelderend werd gegeven en een must is, wil je snel het concept onder de knie hebben.
Vooral de core stability training is een echt aanwinst in de zin van snelle, controleerbare resultaten. Je kan de patient(e) een betere proprioceptie aanleren en de oefeningen zeer goed localiseren. Snellere opbouw als met klassieke oefeningen, en je hebt een betere meetbare kijk op de evolutie. Oefeningen zijn zeer goed te begeleiden. Aanvankelijk werd ik een klein beetje afgeschrikt door de constructies voor de oefeningen, maar na een week ben je er aan gewend en speel je er mee.
Ook de mogelijkheid om gedoseerd functioneel te kunnen trainen kan ik sterk apprecieren en wordt vooral door de sporters enthousiast onthaald.
Het redcord systeem kan je inschakelen in alle pathologien die oefentherapie als therapie kennen, en door zijn doseerbaarheid en concept kan het systeem ingezet worden vroeger als de klassieke oefentherapien.
Het concept wordt ook goed onthaald door de patiënten. Een groot psychologisch voordeel is dat de patient door het concept ook zelf zijn evolutie meetbaar kan volgen, hetgeen een beter motivatie wordt voor te oefenen.
Met het redcord systeem haal je een Total body fitness-systeem in huis waarbij men de oefeningen kan doseren, beter als met de meest gekende fitness toestellen en dat voor een meer als aanvaardbare prijs.