Kinemotion - GROEPSPRAKTIJK

ALGEMENE INFORMATIE

Naam :Kinemotion
Adres :Kempenlaan 40
Postcode :2300
Woonplaats :Turnhout
Provincie :Antwerpen
Land :België
Telefoon :+32 14 43 78 03
E-Mail :hans.minnen@telenet.be

Contact

REDCORD EDUCATION LEVEL

  • Neurac 1

DETAILS

ONZE THERAPEUTEN

Hans Minnen

Hans.Minnen@telenet.be

+3214437803

Contact

REDCORD EDUCATION LEVEL

  • Neurac 1

BIOGRAFIE

“Als actief voetballer en sportliefhebber begon ik mij al gauw te interesseren in het menselijk bewegingsapparaat. Ik ben in 1989 afgestudeerd en onmiddelijk gestart met bijscholingen en specialisaties. In 1991 ben ik begonnen met het opstarten van de praktijk Kinemotion. Ondertussen is de praktijk uitgegroeid tot een multidisciplinair team bestaande uit zeven gedreven kinesisten. Naast de praktijk ben ik ook steeds met plezier betrokken bij verschillende teams”

Claire Avonds

+3214437803

Contact

REDCORD EDUCATION LEVEL

  • Neurac 1

BIOGRAFIE

“In 2007 studeerde ik af in Antwerpen als master in de kinesitherapie. Ik ging aan de slag in de praktijk van Hans Minnen en rondde in 2009 de opleiding manuele therapie af. Door de medische begeleiding van ijshockeyclub white caps eredivisie, voetbalclub fc de kempen en korfbalclub vobako heb ik veel ervaring inzake sportletsels kunnen opbouwen. Ik merkte op dat de behandeling van spierletsels vaak lange tijd aansleepte. In mijn zoektocht naar meer efficiënte behandelingstechnieken kwam ik in 2008 in contact met de myofasciale therapie. Na een tweejarige opleiding bij het BMST begon ik deze therapie in de praktijk toe te passen met goede resultaten. In de loop der jaren is de behandeling van nekklachten en spanningshoofdpijn door middel van deze triggerpointtherapie mijn specialisatie geworden. Een persoonlijk contact met de patiënt is voor mij zeer belangrijk. Dit zorgt ervoor dat ik steeds mijn drive blijf vinden.”

Christophe Proost

chris_proost@hotmail.com

+3214437803

Contact

REDCORD EDUCATION LEVEL

  • Neurac 1
  • Neurac 2 Back/Pelvis
  • Neurac 2 Neck

BIOGRAFIE

Ine Van Steen

+3214437803

Contact

REDCORD EDUCATION LEVEL

  • Neurac 1

BIOGRAFIE

“Mijn algemene opleiding master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie sport heb ik in 2009 afgerond (K.U.Leuven). Daarna ben ik gestart aan de opleiding Manuele Therapie (2010, U Gent) om zo ook een andere, frisse blik te verkrijgen op de problematiek van de wervelkolom. Via myofasciale therapie en manuele therapie (Trigger) kunnen we zowel de wervels als ook de spieren onder handen nemen. Maar vaak is dat niet voldoende en moeten we kijken naar onderliggende oorzaken zoals foutieve bewegingspatronen of houdingen. Graag leg ik nadruk op een individuele aanpak van de behandelingen. Iedere behandeling gaan we telkens opnieuw het probleem evalueren en een behandeling op maat van de patiënt uitwerken. Verder geef ik ook behandelingen lymfedrainage (Vodder) en zwangerschapsbegeleiding.”