MTB coach

Sinds enkele maanden ben ik een overtuigd redcord personal trainer. Het fantastische aan dit systeem is dat het 1 van de meest efficiënte manieren zijn om stabiliteits- en krachttraining te combineren. De resultaten zijn dan ook verbluffend.

Mijn sporters zijn reeds overtuigd van de werking zowel als kracht- en stabilisatietraining maar nog meer als revalidatie hulpmiddel. Andere sterken punten van het systeem is dat je in de (juiste) uitvoering van de oefeningen een heel arsenaal hebt aan mogelijkheden vooraleer de limieten bereikt zijn.

De oefeningen op zich zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd waardoor REDCORD niet kan aanzien worden als de zoveelste hype.

Doordat je enkel met het lichaamsgewicht werkt is het zeer toegankelijk voor iedereen en kan je ook makkelijk de oefening aanpassen aan ieders niveau. Als je 2 paar touwen hebt kan je heel simpel de zwakkere elementen van het lichaam ondersteuning bieden om dan verantwoord te trainen. De touwen zijn makkelijk te installeren bij je thuis.

Maarten Gybels (Personal Trainer)