schaatser team Beslist.nl
RedCord pure kwaliteitstraining.
Sinds ik met RedCord werk heb ik mijn lichaam veel beter leren kennen en heb ik meer controle over mijn spieren. Schaatsen is een sport van uitersten, op ijzers van een millimeter dikte op glad ijs tegen de 60 kilometer per uur door een krappe bocht. Daarbij is buik en romp/heup stabiliteit natuurlijk een vereiste. RedCord geeft mij de mogelijkheid om heel gericht aan deze controle te werken. Doormiddel van een gigantisch scala aan oefeningen aangedragen door mijn therapeut Aernout Lubbers bij Tigra/STC Heerenveen leer ik spieren, soms spieren die ik niet eens wist dat ik ze had, beter te gebruiken of juist te ontspannen. Hij coacht en corrigeert mij om in RedCord de oefeningen op kwaliteit uit te voeren en daardoor zo weinig mogelijk te compenseren. Zo train ik bepaalde spieren heel gericht en in de gehele bewegingsketen om uiteindelijk op het ijs de specifieke schaatsbeweging efficiënter uit te kunnen voeren. Daarnaast is het trainen in RedCord ook hartstikke leuk!